In het hart van de  PROVENCE

Un jour sans vin est comme un jour sans soleil

 

De wijnen van de Provençe nodigen U uit om te reizen en te ontspannen. Ze putten hun frisheid uit het mediterrane terroir en hun karakter uit de zon van het zuiden. Gedrenkt in de zon, bestaan de wijngaarden van de Provençe naast landschappen zo gevarieerd als subliem, van dennenbossen tot lavendelvelden. Tussen de Middellandse zee en de Alpen doorkruist de Provençaalse wijngaard de departementen VAR, BOUCHES-DU-RHÔNE en een deel van de ALP-MARITIMES. Het onvergetelijke heuvelachtige reliëf en het aangename  mediterrane klimaat het hele jaar door, creëren een sfeer die bevorderlijk  is voor de ontwikkeling van de wijnstok.

 

Een landschap ‎

Net zo onvergetelijk als de landschappen, laten de wijnen van de Provençe een vakantielucht zweven. ‎‎ ‎‎Elke slok betovert op de manier van het pittoreske decor van deze hoek van het paradijs. Een rijk assortiment druivenrassen biedt Provençaalse wijnen een scala aan complexe en gevarieerde aroma's. Roséwijn wordt gewaardeerd om zijn eenvoud en domineert. Het sublimeert de zonnige gerechten van het Zuiden met zijn sterke persoonlijkheid.‎ 

                                      Een wijn: een land, mensen, wijnstokken

Elke wijn verbergt de liefde van mannen en vrouwen die gepassioneerd zijn over hun regio en de wijnstokken die het draagt. Uit deze kwaliteitsgarantie worden identitijds wijnen geboren, die de onderscheidende persoonlijkheid van elke druivensoort materialiseren. Zo worden dan de beste wijngebieden gesublimeerd dankzij de knowhow en inzet van  uitzonderlijke wijnmakers

 

 

Een dag zonder wijn is als een dag zonder zon.

Het is pas crisis als de wijn op is

Chic de Provençe importeert en verdeelt enkel hoog kwalitatieve betaalbare wijnen rechtstreeks uit De Provençe.

De wijngaarden in de Provençe strekken zich uit van de Var, Bouches-du-Rhône tot een gedeelte van de Alpes-Maritimes. Rosé en Provençe gaan hand in hand samen, mede door de productie van prachtige rosé wijnen met een lichte, bleke kleur. Provençe wijnen kenmerken zich door de fruitige aroma's en het aangename karakter.

De rode en witte wijnen worden gekenmerkt door hun volheid en intense aroma's. De rosé wijnen zijn doorgaans droog met een matige zuurgraad.

Wij hebben een gamma wijnen voor u geselecteerd, waarbij iedere liefhebber aan zijn trekken komt.

 

Graag adviseren wij u welke de mogelijkheden zijn die het beste aansluiten bij uw wensen en smaken.